Rödbetshummus - se & gör

15 m
4
Rödbetshummus - se & gör
Foto: TV4
15 m
4

Du behöver

  • ca 400 g kikärter (1 burk)
  • 2 rödbetor, kokta och tärnade
  • 2 msk tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 3 msk neutral olja
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • ev. en skvätt vatten
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Lägg ner avrunna kikärtor och tärnade rödbetor i en mixer. Du kan skala kikärtorna innan om du vill ha en extra slät hummus.
  2. Tillsätt tahini och spiskummin. Hacka vitlöksklyftan grovt och lägg ner i mixern. Pressa ner citronsaften.
  3. Slå på neutral olja, olivolja och salt. Mixa allt tills det är helt slätt, ungefär i 3 minuter. Späd med en skvätt vatten om du tycker att hummusen är för fast.
  4. Häll upp i en fin serveringsskål och hacka persilja. Toppa hummusen med olivolja, tahini och persiljan. Klart!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept