Räkor BBQ à la Louisiana

35 m
4
35 m
4

Du behöver

  • 12 stora räkor med skal (här måste du titta att räkorna är eko om samvetet ska vara rent)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm tabasco
  • 100 g brynt smör

BBQ-sås

  • 1 dl worchestershiresås
  • 2 msk citronjuice
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 2 tsk creolemix
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 1 msk tabasco
  • 200 g smör

Servering

  • 1 msk kruspersilja, finhackad
  • ev tabasco
  • havssalt
  • ljust bröd

Gör så här

  1. Marinera räkorna med tabasco och salt, låt stå ca 15 min.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna, utom smöret, till BBQ-såsen.
  3. Stek räkorna tills de fått fin färg på hög värme i det brynta smöret.
  4. Slå på BBQ-såsen och koka i 5 min, vänd räkorna hela tiden.
  5. Lyft över räkorna till varma tallrikar eller på varmt fat.
  6. Vispa i smöret i BBQ-såsen utan att det kokar och häll på räkorna. Strö över havssalt och kruspersilja. Servera med tabasco och bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept