Svensk delikatesstallrik

Svensk delikatesstallrik
Foto: Martin Löf

En enkel förrätt med lokala delikatesser. Använd gärna svensk skinka av parmatyp, till exempel Nibbleprosciutto från Västerås, till denna förrättstallrik.

Se fler recept från

Den stora matresan


5 oktober 2011

Du behöver

  • 12 st lövtunna skivor lufttorkad skinka
  • 100 g gruvost från Sala silvergruva, alternativt parmesanost
  • Blandade späda skott (t.ex. solros-, ärt-)
  • 4 msk jungfrulig rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • surdegsbröd

Gör så här

  1. Fördela skinkskivorna på tallrikarna.
  2. Lägg några tunna ostskivor ovanpå och därefter skotten.
  3. Ringla över oljan, strö på lite salt och avsluta med några varv på pepparkvarnen.
  4. Servera ett gott surdegsbröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept