Per Morbergs rabarberkompott

Per Morbergs rabarberkompott
Foto: Fredrik Sandin Carlson
15 min
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 6 st rabarberstjälkar
  • 1 st kanelstång
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten

Serveras med

  • Crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås

Gör så här

  1. Skala rabarbern och dela den i mindre bitar.
  2. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången.
  3. Häll i vattnet och tillsätt sockret.
  4. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
  5. Ta ut kanelstången och servera med crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Köksknivar från kända varumärken

Köksknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept