Per Morbergs rabarberkompott

Per Morbergs rabarberkompott
Foto: Fredrik Sandin Carlson
15 min
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 6 st rabarberstjälkar
  • 1 st kanelstång
  • 2 dl socker
  • 1 dl vatten

Serveras med

  • Crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås

Gör så här

  1. Skala rabarbern och dela den i mindre bitar.
  2. Lägg bitarna i en kastrull med kanelstången.
  3. Häll i vattnet och tillsätt sockret.
  4. Värm försiktigt och låt blandningen småkoka tills rabarbern mjuknat. Det tar ca 5-10 minuter.
  5. Ta ut kanelstången och servera med crème fraîche sötad med vaniljsocker eller vaniljsås.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning Se fler

Fler goda recept