Per Morbergs sparrissoppa

Per Morberg 19 april 2011
Per Morbergs sparrissoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson
25 min
6
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • 5 schalottenlökar
  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vittvin
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter. Häll sedan bort vattnet.
  2. Skala och hacka löken och fräs lätt i en kastrull. Häll över vinet och buljongen samt grädden och koka upp.
  3. Lägg sedan sparrisen i gräddsåsen (utom knopparna som skall vara garnityr). Låt koka i 10 minuter och kör sedan i mixer.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera i soppskålar med sparrisknopparna som garnityr.
Kommentera receptet

Fler goda recept