Per Morbergs pasta vongole

30 m
4
Per Morbergs pasta vongole
Foto: Martin Löf
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg vongolemusslor (hjärtmusslor)
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja

Tomatsås

  • 4 tomater
  • 3 klyftor vitlök
  • 0,33 färsk röd chili
  • 0,5 dl persilja
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Tvätta musslorna noga och se att skalen är stängda. Finhacka lökarna och vitlöken.
  2. Hetta upp en kastrull med olivolja. Häll i löken och vitlöken och låt dom sautera en stund.
  3. Häll sedan i musslorna och vinet. Lägg på ett lock och sjud på svag värme i 4-5 minuter, eller tills skalen öppnat sig helt.
  4. Tomatsås
    Skålla tomaterna och dra av skinnet. Skär tomaterna i mindre bitar.
  5. Hetta upp en låg kastrull med olivoljan. Finhacka vitlöken och chilin och lägg i kastrullen. Sautera en stund utan att ta färg.
  6. Lägg i tomaterna och häll över vinet. Låt sedan koka en stund.
  7. Sila sedan ner spadet från musslorna i såsen och låt koka ytterligare till lagom konsistens.
  8. Smaka av med salt och peppar och rör ner en klick smöret. Häll i musslorna och värm upp.
  9. Häll sedan såsen/musslorna över nykokt spagetti och garnera med den hackade persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept