Biff Lundberg tillagad i Muurikka

Biff Lundberg tillagad i Muurikka
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 800 g oxfilé
  • 8 st potatisar, medelstora fasta
  • 2 st gula lökar
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Sås

  • 3,3 dl grädde
  • 1 msk grönpeppar, knappt (frystorkad)
  • 0,5 st köttbuljongtärning
  • 2-3 msk maizenaredning
  • några droppar soja

Gör så här

  1. Kött och potatis
    Skölj och koka potatisen.
  2. Skär upp oxfilén i bitar, ca 3x3 cm stora bitar.
  3. Krydda köttet med salt och peppar, ca 1 matsked grovmalen svartpeppar och lika mycket salt.
  4. Lägg köttet i en plastpåse i kylen, låt ligga minst en timma.
  5. Hacka löken.
  6. När potatisen är kokt, låt den kallna.
  7. Skala och skär sedan upp potatisen i lagom bitar.
  8. Gör upp en eld på björkved lägg på Muurikkapannan.
  9. Bryn ca 50 gram smör.
  10. Lägg först i kött och lök och sedan potatis.
  11. Salta på potatisen och smaksätt eventuellt med lite mer svartpeppar.
  12. Stek tills köttet är lagom genomstekt.
  13. Sås
    Krossa grönpepparen i mortel.
  14. Häll grädden i kastrull och värm på svag värme.
  15. Tillsätt köttbuljong, grönpeppar, maizena och några droppar soja så att såsen får lite färg.
  16. Låt sjuda några minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept