Hjortron parfait i musikens tecken

Hjortron parfait i musikens tecken
Foto: TV4

Du behöver

  • 4 msk florsocker
  • 3 st äggulor
  • 3,3 dl vispgrädde
  • 3 dl hjortron

Till dekoration

  • 100 g blockchoklad
  • Några hela hjortron
  • Hjortronkvistar, ev

Gör så här

  1. Parfait
    Vispa florsocker och ägg hårt, det skall gå att skriva i smeten.
  2. Vispa grädden så att den är tjock men inte smör.
  3. Blanda äggsmeten med hjortronen.
  4. Blanda sedan i grädden.
  5. Lägg lite plastfolie i en form och häll sedan i smeten.
  6. Täck också med plastfolie.
  7. Låt stå i frysen 3-4 timmar.
  8. Dekoration
    Smält blockchokladen i ett vattenbad.
  9. Ringla sedan ut till exempel G-klavar på ett smörpapper.
  10. Låt stelna.
  11. Strax innan servering
    Låt formen stå i kylen ca 15 minuter.
  12. Vid servering
    Dekorera med dina chokladdekorationer, en hjortronkvist och några hjortron för ögonfröjden.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept