Vit sparris med hollandaisesås

Vit sparris med hollandaisesås
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Klassiskt tillbehör/förrätt med smörkokt vit sparris och hemslagen hollandaisesås.

Tips: Hollandaisesåsen kan smaksättas med med örter, löjrom, vispad grädde eller något annat gott.

Bengt Frithiofssons dryckestips: 2340 Bolgarello, Italien (4 solar)

17 april 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 vita sparrisar
  • 350 g smör
  • 2 äggulor
  • 1 msk citronjuice
  • salt

Gör så här

  1. Skala och koka sedan sparrisen i saltat vatten med 50 g smör.
  2. Smält 300 g smör och håll det ca 50-gradigt.
  3. Vispa äggulor och citronjuice över medelvärme tills att det är 50 grader.
  4. Tillsätt smöret droppvis i äggen och vispa hela tiden till en tjock hollandaisesås. Smaka av med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept