Fredriks tomatsås till pizza

20 m
4 pizzor
Fredriks tomatsås till pizza
Foto: Matton
20 m
4 pizzor

Du behöver

  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 0,5 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk hackad röd chili
  • 1 knippe färsk oregano
  • 1 knippe färsk basilika
  • 0,5 msk balsamvinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Hacka schalottenlöken, vitlöken och chilin. Fräs på någon minut eller två med olivolja i en kastrull. Rör ner tomatpurén.
  2. Häll på alla ingredienserna i följande ordning: tomater, vatten, balsamvinäger. Låt sjuda försiktigt i ca 10-15min. Viktigt att såsen inte kokar då den kokar i ugnen. Låt den endast sjuda så behålls smaken bättre av tomaterna.
  3. Hacka färsk oregano och basilika och rör ner i såsen.
  4. Mixa såsen med en stavmixer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept