Wagyu Chileno

4

Du behöver

  • 1 biff på Wagyu-kött (ca 250g utan fettkappa)

Sås

  • 2 msk pankachili (finns att köpa som puré i välsorterade affärer)
  • 3 dl tigermjölk
  • ca 0,5 msk sherryvinäger
  • 2 msk limejos
  • 1-2 tsk soja
  • 1-2 tsk mirin

Tryffelmajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk tryffelbrisyrer, finhackade
  • 1 tsk sherryvinäger

Garnityr

  • 2 msk gurka, fint tärnad
  • 2 msk blekselleri, fint tärnad
  • 1 msk fint tärnad jalapeno, fint tärnad
  • 1 msk salladslök, finhackad

Syrad lök

  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 dl vitvinsvinäger

Garnering

  • enokisvamp
  • strimlad spetskål

Gör så här

  1. Stek köttet väldigt hastigt på alla sidor i en het och torr stekpanna, kyl ned.
  2. Skär köttet i tunna skivor och lägg ut på tallrikarna.
  3. Blanda ihop majonnäsen med tryffel och vinäger och dutta lite på varje skiva kött.
  4. Blanda grönsakerna till garnityret och lägg en sked på varje tallrik bredvid köttet.
  5. Blanda lök och vinäger och låt stå i 10 minuter. Häll av vinägern och strö den syrade löken över köttet. Toppa med enokisvamp och strimlad spetskål.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept