Glasnudlar med grönsaker - Chapachae

Glasnudlar med grönsaker - Chapachae
Foto: Ulrika Pousette

Glasnudlar gjorda på sötpotatis är otroligt populära i Korea och på koreanska restauranger i hela världen. De är genomskinliga och lite fastare och tuggigare än många andra nudeltyper. /Byung-Hi och Byung-Soon

Här hittar du receptet på

Bulgogi

.

Vill man göra rätten vegetarisk tar man bara bort köttet och lägger i lite mer svamp.

6 maj 2010
4

Du behöver

  • 10 cm zucchini
  • 0,5 st röd paprika
  • 2 st morötter
  • 150 g champinjoner, karljohansvamp eller shiitake
  • 200 g glasnudlar, gärna sötpotatisglasnudlar
  • 3 dl strimlad purjolök
  • 50 g färsk spenat
  • 100 g nötkött eller bulgogi
  • matolja till stekning
  • 2 msk koreansk eller japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva zucchinin i ½ cm tjocka halvmånar och strimla paprikan.
  2. Skal och strimla morötterna i tunna stavar.
  3. Skär svampen i större bitar.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Sila av och klipp i mindre bitar om de är för långa.
  6. Stek grönsakerna och sedan eventuellt köttet i matolja i en stekpanna några minuter tills de är mjuka och har fått lite färg.
  7. Lägg nudlar, stekta grönsaker och kött i en separat bunke och tillsätt soja, socker, sesamolja och peppar.
  8. Blanda väl och låt dra 10 minuter före servering.
  9. Servera gärna ljummet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept