Marinerad biff - Bulgogi

Marinerad biff - Bulgogi
Foto: Ulrika Pousette
Från Nyhetsmorgon

Den marinerade bulgogin vinner nog titeln som Koreas vanligaste grillrätt. Det kryddiga köttet grillas blixtsnabbt och brukar sedan lindas in i salladsblad med lite chili- eller sojabönspasta. Mormor var helt otrolig på att laga mat och hennes bulgogimarinad var det bästa vi visste.

Receptet räcker till 4-6 personer.

Så här kan du äta bulgogi:
1. Bred ut ett salladsblad i handen.
2. Ta lite ris och lägg på salladen.
3. Fyll på med kött och gärna lite
koreansk chilipasta, kodjochang.
4. Vik ihop salladsbladet till ett paket och ät!

Här finns recept på ett par marinerade grönsaker:

Kryddmarinerad gurka - Oi Namul


Marinerad zucchini - Hobak Namul


Marinerad rättika - Moo Namul


Marinerade böngroddar - Sookju Namul


Marinerad spenat - Schigumchi Namul



5 maj 2010
Visa mer

Du behöver

  • 800 g nötinnanlår eller entrecote i tunna skivor

Marinad

  • 1 msk pressad vitlök
  • 1,5 msk sesamolja
  • 1 dl koreansk eller japansk soja
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden.
  2. Lägg i köttet och låt marinera i 30 minuter.
  3. Tillaga köttet genom att använda bordsgrill, grilla eller stek på hög värme. Eftersom skivorna är tunna går de väldigt snabbt att tillaga.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept