Parmaskinkasallad med getost

20 min
4
Parmaskinkasallad med getost
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

En matig sallad som förutom getost och parmaskinka också innehåller svamp och vermouth. Perfekt både som huvudrätt och som del i en buffé.

29 juni 2009
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 400 g lufttorkad skinka i bit
  • 250 g blandad svamp
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 12 st körsbärstomater
  • 100 g mild getost
  • 2 kvistar timjan
  • 1 knippa dill
  • 1 msk smör
  • 1,5 dl torr vermouth
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken och schalottenlöken. Fräs vitlökshacket och hälften av schalottenlöken i smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och häll på 1 deciltier vermouth. Salta och peppra.
  2. Koka ihop och reducera tills konsistensen blir tjock som en stuvning. Finhacka dillen och tillsätt den. Dra av timjanblanden från stjälkarna och tillsätt ungefär hälften i svamppannan.
  3. Skölj och dela tomaterna och lägg i en skål. Skär halvcentimetertjocka skivor av skinkan och strimla på. Blanda ner resten av schalottenlöken. Peppra och salta, samt ringla över olivoljan.
  4. Blanda ner getosten. Häll på resterande vermouth. Lägg i återstående timjanblad och blanda väl.
  5. Lägg svampen på en tallrik och strö skinksalladen ovanpå. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept