Gazpacho med mozzarellaskum

Gazpacho med mozzarellaskum
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Gazpacho är en spansk kall soppa, som är gjord på råa grönsaker. Receptet kommer ursprungligen från Andalusien.

15 januari 2009
Visa mer

Du behöver

Mozzarellaskum:

  • 1 påse buffelmozzarella
  • 300 g grädde
  • salt och svartpeppar

Gazpacho:

  • 100 g paprika
  • 100 g gul lök
  • 100 g gurka
  • 200 g tomat

Gör så här

  1. Kyl gazpachon tills den är iskall. Man kan också servera den med isbitar.
  2. Mozzarellaskum: Mixa mozzarellan med vattnet i påsen.
  3. Blanda ihop med grädden och smaksätt med svartpeppar och salt.
  4. Använd sedan två gräddsifoner för att spruta i mozzarellaskummet i tallrikarna.
  5. Pynta med timjan och häll sedan över gazpachon.
  6. Gazpacho: Mixa grönsakerna. Smaksätt med vinäger och olivolja efter smak.
  7. Mixa grönsakerna. Smaksätt med vinäger och olivolja efter smak.
  8. Spruta ut mozarellaskummet i en tallrik och häll gazpachon över.
  9. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept