Agneta enkla favoritcarpaccio

Agneta enkla favoritcarpaccio
Foto: tv4

Carpaccio är en enkel och lyxig förrätt med lövtunna skivor oxfilé, hyvlad parmesan, pinjenötter och citron.

Skär oxfilen i så tunna skivor du kan. Ett tips är att frysa oxfilén och ta fram att tina i kylen så oxfilen är halvfryst så går det lättare att skära tunna skivor.

19 november 2013
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g oxfilé (köp färdiga tunna skivor eller banka själv)
  • 0,5 dl parmesan, riven
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 4 dl ruccola
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 citron

Gör så här

  1. Lägg oxfiléskivorna mellan plastfolie och banka ut dem tunnare. Alternativt tryck ut dem för hand med tummarna.
  2. Fördela oxfiléskivorna på tallrikarna.
  3. Strö flingsalt över köttet och kör några varv med svartpepparkvarnen.
  4. Skölj ruccolan noga och strö över köttet.
  5. Riv parmesanosten och skvätt lite olivolja över tallrikarna.
  6. Strö över pinjemötterna.
  7. Skär upp en citron och lägg en klyfta på varje tallrik.
  8. Din carpaccio med oxfilé är klar att servera!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept