Vegetarisk förrätt med gröna ärtor och mynta

Vegetarisk förrätt med gröna ärtor och mynta
Foto: TV4
Från Mitt kök

Bruschetta med gröna ärtor eller bönor, mynta och pecorino. Perfekt som en riktigt god förrätt eller lättare lunch.

2 mars 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl sojabönor utan skal eller skalade bondbönor eller gröna ärtor
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl riven pecorino
  • 1 dl plockade myntablad
  • salt och svartpeppar
  • vatten

Gör så här

  1. Slå lite vatten i botten av en kastrull så det blir varm och slå på bönorna så de hettas upp. Se till att bönorna inte har något hölje på sig, pilla bort det innan de går i kastrullen.
  2. Hacka myntan fint. Rosta sedan varje brödskiva i en het panna utan fett så de får lite färg.
  3. Blanda myntan och riven ost med bönorna, ta av från värmen och fortsätt med olivolja. Krossa bönorna med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta varje rostad brödskiva och gnid in med en vitlöksklyfta. Lägg på bönröran och toppa med nyriven ost och några blad mynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept