Bruschetta med tomat- och olivröra

15 m
4
Bruschetta med tomat- och olivröra
Foto: TV4
Från Mitt kök

Bruschetta är en enkel vegetarisk förrätt med hackad tomat. Paolo Roberto piffar upp sin med hemgjorda olivröra på toppen.

16 mars 2015
Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 4 små skivor lantbröd
  • 8 körsbärstomater, skurna i små, små tärningar

Olivröra

  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 sardellfiléer, inlagda i olja
  • 2 tsk kapris
  • 1 liten klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk timjan, repad
  • 2 stjälkar basilika
  • ca 4 msk olivolja
  • 0,5 msk citron, färskpressad saft
  • 1 nypa smulad peperoncino (chili)
  • salt och svartpeppar
  • olivolja, till pensling
  • basilikablad
  • ev. grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka oliver, sardeller, kapris, vitlök, timjan och basilika med en mixerstav eller i en matberedare. Tillsätt olivolja (ca 2 msk) droppvis. Rör om och smaka av med lite citronsaft, salt och peppar.
  3. Skär körsbärtomaterna i små, små tärningar och salta dem lätt.
  4. Skiva brödskivorna och pensla dem på båda sidor med olivolja (ca 2 msk), smaksatt med en nypa peperoncino. Lägg dem på en ugnsplåt, täckt med bakplåtspapper, och rosta dem i övre delen av ugnen tills de fått lite färg.
  5. Pensla bröden med ytterligare lite olivolja, fördela tomattärningarna på bröden och lägg sedan på en sked olivröra. Toppa med basilikablad. För den som önskar, strö över lite grovmalen svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept