Trattkantarellsoppa med toast

25 min
4
Trattkantarellsoppa med toast
Foto: tv4
25 min
4

Du behöver

  • 2 st bananschalottenlökar
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 500 g trattkantareller
  • 75 g smör
  • 1 l hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 2 msk plockad timjan
  • 4 skivor bröd
  • 75 g riven ost
  • 0,5 dl creme fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs löken tillsammans med svampen i smör i en stor kastrull.
  2. När den fräst klart, lyft bort ca en sjättedel av svampen i grytan och lägg åt sidan.
  3. Tillsätt buljongen, grädden och timjan och låt soppan koka i cirka 10 minuter.
  4. Sätt på ugnen, cirka 220 grader, skär bort kanterna på brödet.
  5. Smeta ut ett lager crème fraiche på brödet, lägg den stekta svampen och löken på och
    toppa med ost. 
  6. Ställ in i ugnen i tills de fått en gyllene färg.
  7. Ta soppan från spisen och mixa den till önskad konsistens i mixer eller med stavmixer.
  8. Servera soppan tillsammans med den nygräddade toasten!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept