Minipizzor

Minipizzor
Foto: TV4

Pizzette, som de kallas i Italien, är små pizzor. Pizzorna bakas utan ost och passar därför utmärkt att servera till den som inte äter mjölkprodukter.

25 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 1 tsk strösocker
  • 2,5 dl fingervarmt vatten
  • 6 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 2 zucchini
  • 100 g passerade tomater
  • 75 g tärnad skinka
  • 50 g svarta oliver
  • svartpeppar
  • 1 msk torkade örtkryddor
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Lös jäst och socker i 4 msk av vattnet. Blanda mjöl och salt och gör en grop i mitten. Häll ner olja, jästblandningen och resten av vattnet. Rör ihop degen med en träsked. Knåda degen i 4-5 minuter eller tills den är smidig. Låt degen jäsa i 30 minuter eller till dubbel storlek.
  2. Värm ugnen till 200°. Knåda degen i 2 minuter och dela den i 16 delar. Kavla ut små pizzor, 5 mm tjocka. Lägg dessa på en oljad plåt. Riv zucchinin fint. Tärna skinkan.
  3. Bre 2-3 tsk passerade tomater över pizzabottnarna och lägg riven zucchini ovanpå tillsammans med skinka och oliver. Krydda med nymalen svartpeppar och lite örtkryddor och ringla olivolja över alltihop. Grädda i 12-15 minuter eller tills pizzorna är frasiga.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept