Minestrone med zucchini

POPULÄRT
koket.se
Minestrone med zucchini
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Minestrone med zucchini

18 ingredienser

30 min

Klassisk sopprätt från Italien fylld till brädden med säsongens grönsaker, bönor och pasta. Välj de grönsaker du gillar och har hemma, här har Siri valt zucchini och fänkål.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 0,5 fänkål
  • 1 kruka basilika
  • 1 zucchini
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 100 g pasta (gärna en liten sort)
  • 0,5 msk vinäger (röd eller vit)
  • 1 förp färdigkokta små vita bönor
  • 200 g färsk spenat (eller mangold)
  • 100 g parmesanost
  • 3 olivolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök, morot och vitlök. Ansa och finhacka selleri och fänkål. Strimla även stjälkarna på basilikan fint, spara bladen till servering.
  2. Fräs allt det finhackade mjukt i generöst med olivolja, 10-15 minuter. Salta.
  3. Grovhacka zucchinin.
  4. Tillsätt zucchini och hela tomater som du mosar ned i grytan med handen eller en slev.
  5. Tillsätt vatten samt smulad buljongtärning. Låt koka upp och tillsätt pastan, kanske behöver du tillsätta lite mer vatten, allt ska täckas.
  6. Häll av och skölj bönorna ordentligt.
  7. När det är 2 minuter kvar på pastan, tillsätt spenat (eller grovhackad mangold) och bönor.
  8. Smaka av soppan med vinäger och lite mer salt.

Servering

  1. Lägg upp soppan och droppa på olivolja, riv över parmesan och toppa med färska basilikablad. Avsluta med lite peppar!