Krämig pumpasoppa med saffran

4

Du behöver

  • 2 msk smen(eller osaltat smör)
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 krm saffran
  • 0,5 tsk cayennpeppar
  • 1 stor gul lök, grovt hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk ingefära, riven
  • 500 g butternutpumpa eller sötpotatis, urkärnad, skalad och skuren
  • 5 rabarberstjälkar
  • 3 äpplen (gärna gröna med syrlig smak), urkärnade och tärnade
  • 0,5 urkärnad och hackad chili
  • 1 knippe koriander
  • 2 dl röda linser
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en kastrull på medelvärme. Tillsätt alla torra kryddor och rör om. Stek kryddorna tills de doftar och har fått lite färg.
  2. Tillsätt lök, vitlök, chilli och ingefära, stek några minuter under omrörning.
  3. Tillsätt pumpa, rabarber och äpplen och rör om så att allt täcks av kryddorna.
  4. Tillsätt sedan linserna och 1 liter vatten och låt sjuda under lock i 25-30 minuter.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Tillsätt honung låt sjuda ytterligare 2-3 minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept