Grilled Flatbread

Grilled Flatbread
Foto: Clarion Hotel Sign
8 st

Du behöver

Recept pizzadeg

  • 550 g vetemjöl
  • 300 g vatten
  • 6 g salt
  • 6 g socker
  • 5 g torrjäst

Topping

  • 200 g finstrimlad förkokt fänkål
  • 16 st halstrade pilgrimsmusslor delade 2 gånger horisontellt
  • 100 g riven mozzarella av god kvalitet
  • Färsk oregano
  • Färsk dill

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Kör i degblandare i ca 15 minuter.
  2. Täck över och låt jäsa 1 dygn i kylen.
  3. Topping
    Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Väg upp 100g bitar och kavla ut med lite mjöl.
  5. Baka av bottnarna på en ugnsplåt i ca 5 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna. Moment kan göras några timmar i förväg om man vill.
  7. Vid servering
    Sätt ugnen på 275 grader och sätt in ugnsplåtarna.
  8. Fördela pilgrimsmusslorna, fänkålen och osten på brödet.
  9. Lägg in i ugnen på de varma plåtarna och gratinera i 3-5 minuter.
  10. Garnera med de färska örterna och färskmalen svartpeppar. Ringla gärna över lite god kallpressad olivolja också.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept