Mandelmassa

Mandelmassa
Foto: TV4
Jul

Gör din egen mandelmassa. Den kan du använda till både bak och godis, som exempelvis semlor. Vill du göra marsipan av mandelmassan bjuder vi på även det receptet här.

23 februari 2009
Visa mer
1 h

Du behöver

  • 2,5 dl sötmandel
  • 2,33-3 dl florsocker
  • 0,5 äggvita
  • 2 bittermandlar
  • 2 tsk vatten
  • Marsipan:
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 300 g mandelmassa
  • 2 dl florsocker

Gör så här

  1. Mandelmassa: Skålla och skala mandeln. Mal mandeln fint i mandelkvarn. Lägg den malda mandeln i en skål. Tillsätt socker och äggvita. Smaksätt med bittermandel och spä med några droppar vatten om massan blir för tjock.
  2. Marsipan: Koka upp vatten och smör. Vispa i mjölet och sjud smeten tills den blir som en deg och börjar släppa från bottnen. Riv mandelmassan grovt. Låt degen svalna helt och arbeta in mandelmassa och florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept