Pasta all´Arrabiata

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 250 g penne pasta (al dente)
  • 2 st tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st mild röd chilifrukt
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st citron, rivet skal
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • 1 msk balsamvinäger
  • hackad persilja till garnering

Gör så här

  1. Koka pastan i en stor kastrull med riklig mängd vatten. Dela tomaten i sex klyftor, skär ur kärnhuset och strimla ner tomatköttet.
  2. Skiva chilin. Värm en stekpanna med olivolja, strö i socker och fräs vitlök och chili.
  3. Häll i tomater, persilja, citron och pasta och rör om.
  4. Krydda med salt och peppar och ringla över vinäger, servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept