Sill- och nubbemacka

Sill- och nubbemacka
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1

Du behöver

  • 1 st formbrödskiva
  • 1 msk olivolja

Till dressingen:

  • 2 st ansjovisfiléer
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 msk vatten
  • 1 st ägg
  • 1 knippa gräslök
  • 2 st inlagda sillbitar
  • 2 bitar senapssill
  • 2 bitar fransk löksill
  • 1 msk gräddfil
  • Några droppar god snaps

Gör så här

  1. Stek brödskivan gyllenbrun i smör.
  2. Finhacka ansjovisen.
  3. Lägg hacket i en skål.
  4. Blanda ihop vinäger, olja, senap och vatten i en skål.
  5. Doppa brödskivan i skålen.
  6. Hårdkoka ägget.
  7. Hacka gräslöken fint.
  8. Lägg ut sillen på brödet.
  9. Toppa med gräddfil och stänk över spriten.
  10. Ta av dressingen och lägg lite runtom.
  11. Hacka ägget och lägg på mackan, toppa sedan med lite gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept