Salsiccia med ljummen potatissallad

Salsiccia med ljummen potatissallad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Salsiccia med ljummen potatissallad och senapscrème. En festligare vardasvariant med korv och potatis. Använd gärna ekologisk potatis och korv om du får tag i det.

26 augusti 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g salsiccia
  • 400 g färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 ask spenat
  • 0,5 dl syltlök
  • 100 g gurka
  • vinäger
  • olivolja
  • dill
  • 150 g crème bonjour
  • 2 msk grov dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen i välsaltat vatten.
  2. Skala sparrisen om den är grov med en potatisskalare och skär ner i mindre bitar.
  3. Skölj spenaten och hacka grovt och lägg i en bunke med syltlöken.
  4. Stek eller grilla korven.
  5. Hyvla gurkan med en osthyvel på längden och lägg med spenaten.
  6. Blanda senapen med crème bonjour och smaka av med salt.
  7. När potatisen har några minuter kvar lägg i sparrisen och koka mjuk. Häll av vattnet och blanda med övriga grönsaker. Smaka av med vinäger, salt, peppar och olivolja. Garnera med plockad dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept