Limemarinerade räkor

20 min
4
Limemarinerade räkor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min
4

Du behöver

  • 100 g skalade räkor
  • 2 st sticklökar, finskurna
  • 8 st coctailtomater, i små klyftor
  • 2 st dillkvistar, finskuren
  • 1 dl cocosgrädde (finns att köpa i asiatiska butiker)
  • 2 st lime, saften
  • 0,5 st röd chili
  • 1 bit skalad ingefära
  • 1 st skalad vitlöksklyfta
  • 4 st toastbröd
  • 2 msk smör
  • salt

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Kärna ur chilin. Skala och hacka vitlöken. Mixa sedan chili, vitlök, ingefära, limesaft och cocosgrädde slätt.
  3. Skär sticklöken fint. Dela tomaterna i små klyftor. Blanda sticklök, räkor, tomat och dill i en bunke.
  4. Tillsätt limemarinaden och smaksätt med salt.
  5. Skär bort kanterna på toastbröden och dela dem på mitten. Stek dem sedan gyllenbruna i smör.
  6. Lägg de limemarinerade räkorna på toastskivorna och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept