Kanapéer med skagenröra och hummer

Kanapéer med skagenröra och hummer
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kanapéer med skagenröra och hummer

13 ingredienser

20 m

En försvinnande god kanapée som passar till alla fester. Servera i krustader, på crostini, en bit baguette eller ditt favoritbröd. Ett riktigt gott bubbel gör succé till denna snitt.

För att koka hummer själv, se tips här!

Ingredienser

portioner st
  • 500 g färska räkor
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5-3 dl matolja
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • cayennepeppar
  • 40 g smör
  • 6-7 brödskivor, el 20 st crostini/ krustader
  • dill
  • 1 citron
  • 1 hummer, kokt

Gör så här

  1. Vispa ihop äggulor, vinäger och senap. Slå sedan på oljan i fin stråle och smaksätt med salt och cayennepeppar.
  2. Skala räkorna och hacka dem grovt. Blanda ner räkorna med ca 1 dl majonnäs, beroende på hur du önskar konsistensen.
  3. Om du väljer baguettebröd eller annat bröd är det gott att smörsteka dem gyllenbruna för att sedan lägga sedan på räkröran. Skiva bröden i lagom stora munsbitar, alternativt om du väljer små crostinibröd eller krustader.
  4. Toppa med skagenröran, en bit att kokt hummer och en dillvippa. Servera med citron.