Jordärtskocksgratäng

1 h
4 - 6
Jordärtskocksgratäng
Foto: Jessica Frej
Från Nyhetsmorgon

Det finns nog inget som jag tycker är så gott som gratänger. Potatisgratäng var favoriten när jag var barn och nu är det nog den här som står högst upp på listan. Jag kan faktiskt äta gratäng bara, utan tillbehör. Eller kanske med en sallad, fast den är mest för syns skull. Jag tycker en god gratäng är fulländad som den är. Vill du servera något till passar den perfekt till lamm med en god rödvinssås eller schysst hantverkskorv. /Jessica

28 februari 2016
Visa mer
1 h
4 - 6

Du behöver

  • 300 g jordärtskockor
  • 500 g mjölig potatis
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 2 timjankvistar
  • 50 g riven smakrik ost, exempelvis västerbottensost eller parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala skockor och potatis. Skiva tunt och lägg i en ugnsfast form. Skala och hacka vitlöken grovt och lägg i formen.
  3. Häll på salt, grädde, vatten och timjan. Blanda runt med rena händer.
  4. Strö över osten.
  5. Grädda i 45 minuten på 200 grader. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept