Gräddstekta kantareller på brioche med löjrom och dill

Gräddstekta kantareller på brioche
Foto: tv4
Från Nyhetsmorgon

Gräddstekta kantareller på rostad brioche med löjrom, dill, spenat och hackad gräslök. God och lyxig kantarelltoast med extra allt!

Få fler tips och trix till din kantarelltoast i videoklippet ovan.

19 september 2013
Visa mer

Du behöver

  • 4 skivor brioche
  • 50 g smör
  • 500 g kantareller
  • 3 schalottenlök, skuren
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk dill, finhackad
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 "grabbnäve" spenat
  • 100 g löjrom
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Smörstek kantarellerna. Gå sen i med löken och stek med den i fem minuter också till allt har fin gyllene färg.
  2. Häll över vispgrädde, salta och peppra och koka tills det är krämigt. Smaka av.
  3. Rosta briochen hårt. Gå i med dill och gräslök och spenat.
  4. Lägg upp på briochen och servera omgående med citronklyfta, dill och en klick lörom på toppen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept