Jessicas halloumiburgare med soltorkade tomater

30 m
4
Jessicas halloumiburgare med soltorkade tomater
Foto: Jessica Frej
30 m
4

Du behöver

  • 400 g halloumi
  • olja, att steka i

Picklad lök

  • 1 rödlök
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl vatten

Dressing

  • 100 g soltorkade tomater, strimlade
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 liten citron, zest och saft
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm tabasco
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Servering

  • huvudsallad
  • 2 tomater
  • 2 avokado
  • bröd, se länk

Gör så här

  1. Dela halloumin i 4 delar på längden.
  2. Picklad lök
    Skiva rödlöken så tunt du kan i ringar. Koka upp ättika, vatten och socker. Lägg löken i den varma ättikslagen och låt den dra tills servering.
  3. Dressing
    Riv eller pressa vitlöken i en skål. Riv över citronskal och pressa ner citronsaften. Tillsätt salt, peppar, tabasco och dijonsenap. Blanda runt och ha sen i crème fraiche och rör ihop till en slät dressing.
  4. Tillbehör
    Skiva tomater och avokado och skölj salladen.
  5. Halloumi
    Hetta upp en stekpanna med olja i. Stek halloumin på medelvärme ca 4 minuter på varje sida så den får fin färg och är helt varm och mjuk hela vägen igenom (den stekta halloumin kan hållas varm i en 100 gradig ugn om det behövs, viktigt att den är helt varm vid servering, därför steker man den sist).
  6. Montering
    Bred dressing i bröden på både botten och locket, strö ut soltorkade tomater, lägg på ett salladsblad, skivor av tomat och avokado. Lägg på halloumin, toppa med den picklade rödlöken, lägg på locket och hugg in.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept