Glutenfritt sesambröd

2,5 h
8 bröd
Glutenfritt sesambröd
Foto: Jessica Frej
2,5 h
8 bröd

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 500 g vatten, rumstempererat
  • 20 g neutral rapsolja
  • 15 g socker eller honung
  • 1 tsk salt
  • 140 g havremjöl
  • 140 g bovetemjöl
  • 20 g fiberhusk
  • 35 g sesamfrön ljusa

Till utbakning

  • sesamfrön
  • olja

Gör så här

  1. Vispa samman jäst och vatten. Tillsätt olja, socker eller honung, salt, havremjöl och bovetemjöl.
  2. Vispa ihop till en tjock smet, gärna med elvisp. Tillsätt fiberhusken under kraftig vispning och blanda väl.
  3. Blanda i sesamfrön. Låt stå i 10 minuter.
  4. Olja in händerna och forma degen till 8 st bollar som du placerar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna så de är ca 2,5 cm tjocka.
  5. Strö sesamfrön över och låt jäsa på plåten 1 timme.
  6. Grädda i 200 grader i 20 minuter.
  7. Låt svalna helt och hållet på ett galler innan du skär i dem. De kommer upplevas som ogräddade annars.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept