Serranorullar med citronkräm och friterad kapris

Serranorullar med citronkräm och friterad kapris
Foto: TV4

Salta rullar med en mjuk citronkräm, grillad paprika och krispig kapris på toppen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Vitt vin, Hilltop, artnr. 5332.

10 februari 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 st inlagda, grillade paprikafiléer
  • 0,5 st citron
  • 0,5 st vitlöksklyfta
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 8 st tunna skivor Serranoskinka
  • kapris
  • Rapsolja el solrosolja

Gör så här

  1. Rullar
    Finhacka paprikan.
  2. Riv det gula skalet av den väl sköljda citronen.
  3. Blanda paprika och citronskal med crème fraiche, pressad vitlök, salt och peppar.
  4. Fördela på skinkskivorna och rulla ihop.
  5. Kapris
    Låt kaprisen rinna av på hushållspapper.
  6. Fyll en liten kastrull med två centimeter olja. Hetta upp. Ha ett lock till hands för att kväva lågan om det skulle börja brinna.
  7. Fritera kaprisen tills den är krispig, ca 1 minut.
  8. Dekorera skinkrullarna med kaprisen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept