Lammrack med örtcrust

Innertemperatur - lamm

Lamm är ett av de möraste kötten - och kanske det enklaste köttet att tillaga. Ta hjälp av en termometer för att få ett perfekt kött med rosa kärna!

Innertemperatur lammkött

Lammkött Rare Medium Well done
Lammentrecôte 58-60° 50-62° 65-70°
Lammfilé 56-58° 58-60° 68-70°
Lammracks 56-58° 58-60° 68-70°
Lammstek 55° 65° 70°
Lammkotlettrad 55° 65° 70°
Lammlägg 70°

Bra att veta om lamm:
Glöm inte att temperaturen fortsätter att stiga efter att du tagit bort lammet från värmen. Så ta bort lammet lite före du uppnått din önskade temperatur. Lamm gillar snabb tillagning i stekpannan eller på grillen. Använd en digital termometer till hjälp.

Tips!
Svenskt lamm smakar allra bäst på hösten när lammen har gått ute och betat hela sommaren. Därför går det utmärkt att bara krydda lammkött med sakt och peppar, men även vitlök, rosmarin och citron är goda smaksättare.
Tänk på att du kan frysa in fint, smakrikt lammkött och ta fram nästa påsk.

Populära recept på lammstek