Hummus och fetakräm med grönsaker att dippa

10 m
4
Hummus och fetakräm med grönsaker att dippa
Foto: Siri Barje
10 m
4

Du behöver

Hummus

  • 400 g kikärter
  • 0,25 citron
  • 4 msk neutral olja
  • 2 msk god olivolja
  • 1 msk tahini eller vita sesamfrön
  • 1 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • olivolja, till dekoration
  • granatäpplekärnor, till dekoration

Fetaostkräm

  • 200 g fetaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 kruka basilika
  • 1 dl färsk spenat
  • 2 msk olivolja
  • 0,25 citron
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt och peppar

Tips på godsaker att dippa

  • gurka, i stavar
  • morot, i stavar
  • rädisor, i halvor
  • stjälkselleri, i stavar
  • sockerärter, lättkokta
  • hjärtsallad, i bitar
  • endiv
  • fröknäcke
  • pitabröd, i bitar
  • chips

Gör så här

  1. Hummus
    Häll av kikärterna och skölj dem noggrant i kallt vatten.
  2. Mixa alla ingredienserna utom citronen med en stavmixer eller i en blender. Tillsätt lite mer vatten för att mixa lättare!
  3. Smaka av med citron och kanske lite mer salt. Dekorera med granatäpple och olivolja
  4. Fetaostkräm
    Smula fetaosten och mixa med övriga ingredienser. Salta försiktigt! Låt stå i kylen i minst 30 minuter.
  5. Servera rörorna med ett stort fat grönsaker och annat gott.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept