Surdegspizza med serranoskina och oliver

25 min
4
Surdegspizza med serranoskina och oliver
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En pizza på surdeg, om du har tid. Variera ost och pålägg efter tycke och smak. Servera med en krispig pizzasalla.

Här hittar du ett recept med

surdeg

.

2 mars 2010
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 800 g mjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 dl SURDEG
  • 75 g oliver
  • 200 g ost
  • 50 g parmesan
  • 25 g jäst
  • 1 kruka basilika
  • 100 g serranoskina
  • 1 dl sweetchilisås
  • 100 g röd pesto
  • 2 msk olivolja
  • Salt, efte smak
  • Peppar, efter smak

Pizzasallad

  • 0,5 st huvud vitkål
  • 2 msk balsamicovinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Gör en surdegsblandning några dagar innan du skall laga surdegspizzan. Det är inget måste med surdeg i pizzadegen, men den tillför mycket så testa gärna.
  2. Blanda mjöl, vatten och surdegen. Arbeta med händerna i ca 10 minuter till en degig smet.
  3. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  4. Sprid sedan ut degen på pappret så den blir någorlunda jämntjock och så den täcker hela pappret.
  5. Stänk lite olivolja över degen. Om du vill kan du låta degen jäsa en stund, bara om du har tid.
  6. Förbaka degen i ugnen - 200 garder i ca 7 minuter.
  7. Gör pizzasåsen, blanda sweet chili och rödpesto.
  8. När pizzan är förbakad, häll ut såsen över degen. Bre ut den så den täcker.
  9. Täck pizzan med riven ost. Välj ostar du tycker om - variera! Välj ostar med karaktär.
  10. In i ugnen igen - 200 grader i ca 15 minuter.
  11. Pizzasallad
    Strimla vitkål och häll olivolja och balsamicovinäger över kålen. Salta och peppra.
  12. ”Knåda” sedan salladen.
  13. Ta ut pizzan ur ugnen, toppa med skina, riven basilika och ca 50 gram riven parmesan.
    Smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept