Grön sparris med ramslöksmör

15 m
2 - 4
Grön sparris med ramslöksmör
Foto: Jessica Frej
15 m
2 - 4

Du behöver

Ramslökssmör

  • 50 g ramslök
  • 1 msk smör till stekning
  • 0,5 citron
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 krm salt

Sparris

  • 500 g grön sparris
  • 0,75 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Ramslöksmör
    Finhacka ramslöken och fräs den hastigt i 1 msk smör. Låt svalna och lägg i en stor skål. Riv i skalet från en halv citron och pressa i saften. Lägg i 100 g smör och vispa allt med en elvisp i 2-3 minuter så det blir fluffigt.
  2. Sparrisen
    Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en stekpanna och häll på vatten, salt och 1 msk smör. Sätt på hög värme och låt vattnet koka bort, det tar ca 3 minuter. Stek sedan i ca 1 minut.
  3. Servera direkt med ramslökssmöret som en förrätt eller som tillbehör till en grillad/stekt biff.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept