I samarbete med Kung Markatta

Groddade mungbönor

Kung Markatta Groddade mungbönor
Foto: Lina Abrahamsson

Du behöver

  • 1 dl Kung Markatta Mungbönor
  • Vatten
  • Groddburk alt Glasburk/skål + tunn duk

Gör så här

  1. Vi rekommenderar att baljväxter och frön pastöriseras innan groddning: Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.
  2. Lägg mungbönorna i rikligt med vatten i ca 8-12 timmar, förslagsvis under natten.
  3. Sila bort vattnet och skölj mungbönorna. Lägg dem sedan i en groddburk (eller glasburk med duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
  4. Skölj mungbönorna 2-3 gånger/dag.
  5. Efter 2-3 dagar är groddarna klara.
  6. Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta