I samarbete med Kung Markatta

Groddad alfalfa

Kung Markatta alfalfagroddar

Du behöver

  • 2 msk Kung Markatta Alfalfa
  • vatten
  • glasburk ca 2 liter
  • tunn duk

Gör så här

  1. Pastörisera fröna innan du groddar genom att lägga 2 msk frön i en finmaskig sil och sänka ned dem i 70-gradigt vatten i 20 sekunder.
  2. Kyl därefter omedelbart i kallt vatten under omrörning.
  3. Blötlägg sedan fröna över natten i en glasburk, ca 2 l.
  4. Häll av vattnet, skölj fröna och täck burken med en tunn duk.
  5. Förvara burken mörkt i rumstemperatur och skölj ett par gånger per dag.
  6. Groddarna är färdiga efter 3-5 dagar och håller sig ca en vecka i kylskåp.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta