Kycklingfilé Caprese

Kycklingfilé Caprese
Foto: Ewa K Andinsson
4

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer ca 160g st
  • 90 g mozzarellaost
  • 1 kruka kruka basilika
  • 100 g tunna skivor panchetta
  • salt och svartpeppar

Sås

  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 60 g soltorkade tomater
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • 1,5 dl Tomatbas
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika.
  2. Linda lövtunna skivor av panchetta (bacon) runt filéerna.
  3. Stek i ugn på 175°C i ca 10min, kycklingen bör vara minst 65°C inuti.
  4. Sås: Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja.
  5. Slå på vin och tomatbas, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör.
  6. Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar av pesto och rör om.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept