Kycklingfilé Caprese

Kycklingfilé Caprese
Foto: Ewa K Andinsson

Kycklingfilé Caprese

Av: Glenn Strömberg

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

Kyckling kan inte bli godare. Buon Appetito!

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingfiléer [ca 160 g st]
  • 90 g mozzarellaost
  • 1 kruka färsk basilika
  • 100 g pancetta, i tunna skivor
  • salt
  • svartpeppar

Sås

  • 2 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl vitt vin
  • 60 g soltorkade tomater
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 1,5 dl tomatpassata
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika.
  3. Linda lövtunna skivor av panchetta (bacon) runt filéerna.
  4. Stek kycklingen till fin yta runtom i olja i en panna. Lägg över i en ugnssäker form.
  5. Ställ in formen i ugnen och tillaga ca 15 minuter, kycklingen är färdig när innertemperaturen är 72 grader.

Sås

  1. Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja.
  2. Slå på vin och tomatpassata, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör.
  3. Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar av pesto och rör om.