Friterat bröd med färskost och sikrom

koket.se
Friterat bröd med färskost och sikrom
Jonas Lagerström KK
Jonas Lagerström KK

Friterat bröd med färskost och sikrom

16 ingredienser

1 dygn

Bjud på en festlig förrätt i helgen! Vad sägs om krispigt friterat bröd med krämig färskost och sikrom?

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Bröd

  • 12 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl vetemjöl
  • matolja (att fritera i)
  • flingsalt
  • espelettepeppar

Färskost

  • 300 g färskost
  • 30 g färsk ingefära
  • gräslök
  • salt
  • 1 citron, skalet

Servering

  • 200 g sikrom
  • gräslök
  • dill

Gör så här

Bröd

  1. Blanda jäst och rumstempererat vatten.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda i 6-8 minuter i degblandare.
  3. Låt degen jäsa i 1-2 timmar utomhus eller över natten i kylskåpet.
  4. Baka ut bollar av degen. Platta till dem något och låt dem bli rumstempererade.
  5. Värm olja och fritera bröden.
  6. Toppa bröden med salt och espelettepeppar.

Färskost

  1. Blanda färskost med ingefära, gräslök, salt och citronskal.

Servering

  1. Toppa de friterade bröden med färskosten, sikrom, gräslök och dill.