Varma rödbetor med pepparotscrème, spenat och rostade pumpafrön

Varma rödbetor med pepparotscrème, spenat och rostade pumpafrön
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

En enkel och god förrätt på smörstekt, kokt rödbeta på spenatbädd med pepparrotscrème.

28 augusti 2014
Visa mer

Du behöver

  • 4 rödbetor, kokta
  • 1 liten bit pepparrot
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 citron
  • 1 msk honung
  • 2 msk smör
  • 1 påse babyspenat

Gör så här

  1. Skär rödbetorna grovt och smörfräs dem sakta i ca 4 min, smaksätt med honung och salt, runda av med lite citron.
  2. Riv pepparoten, blanda hälften i crème fraiche, salta och vitpeppra.
  3. Lägg upp spenaten på ett fat och lägg upp rödbetorna, klicka ut pepparotscrèmen.
  4. Toppa med rostade pumpakärnor och nyriven pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept