Fettuccine alla contadina

25 m
4
Fettuccine alla contadina
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g fettuccine, eller valfri pasta
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 140 g soltorkade tomater
  • 2 msk av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i
  • 300 g marinerade kronärtskockor i olja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 100 g parmesan
  • salt och peppar
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet. Häll av men spara 1 kopp pastavatten.
  2. Hacka lök och skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomaterna fint och dela kronärtskockorna i mindre bitar. Riv basilikan.
  3. Häll 2 msk av oljan från de soltorkade tomaterna i en stor stekpanna och stek lök och vitlök i ca 2 minuter utan att det får färg.
  4. Tillsätt tomater och kronärtskocka och stek tills löken är lätt gyllenbrun.
  5. Tillsätt grädden och låt den koka med i ca 3 minuter. Salta och peppra.
  6. Häll i pastan med såsen och en skvätt av pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen.
  7. Rör till sist i parmesanen och dekorera med riven basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept