Fettuccine alla contadina

POPULÄRT
koket.se
Fettuccine alla contadina
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Fettuccine alla contadina

11 ingredienser

25 m

Vegetarisk pastarätt fylld med godsaker som vitlök, soltorkade tomater, kronärtskockor och parmesan!

Tips! Siri har även ett recept på en vegansk variant av pastasåsen.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g fettuccine (eller valfri pasta)
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 140 g soltorkade tomater
  • 2 msk av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i
  • 300 g marinerade kronärtskockor i olja
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 100 g parmesanost
  • salt
  • peppar
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan ca 2 minuter kortare än vad det står på paketet. Häll av men spara 1 kopp pastavatten.
  2. Hacka lök och skiva vitlöken tunt. Hacka soltorkade tomaterna fint och dela kronärtskockorna i mindre bitar. Riv basilikan.
  3. Häll 2 msk av oljan från de soltorkade tomaterna i en stor stekpanna och stek lök och vitlök i ca 2 minuter utan att det får färg.
  4. Tillsätt tomater och kronärtskocka och stek tills löken är lätt gyllenbrun.
  5. Tillsätt grädden och låt den koka med i ca 3 minuter. Salta och peppra.
  6. Häll i pastan med såsen och en skvätt av pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen.
  7. Rör till sist i parmesanen och dekorera med riven basilika.