Festlig räkcocktail med Rhode Islandsås

koket.se
Festlig räkcocktail med Rhode Islandsås
Foto: Tv4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Festlig räkcocktail med Rhode Islandsås

23 ingredienser

20 m

Förgyll ett festligt tillfälle med en räkcocktail med Rhode Islandsås, krutonger, ärtor, löjrom, picklade senapskorn, gurka och avokado.

Se Stefan Ekengren laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl vatten
  • 2 dl äppelcidervinäger
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl senapskorn
  • 800 g skalade räkor
  • 1 dl frysta ärtor, plockade från hinnor
  • 1 avokado
  • 1 gurka, skalad och skuren i tärningar
  • 2 ägg, kokta i 8 minuter och delade i ca 6 bitar per ägg
  • 4 rädisor, finhyvlade och lagda i isvatten
  • 2 dl vitt bröd, tärnat och stekt krispiga i smör
  • 50 g löjrom (eller valfri rom)
  • 0,17 isbergssallad, skuren i tärningar
  • olivolja
  • 1 kruka dill (till garnering)

Rhode Island

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl chilisås (stark)
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 2 tsk cognac
  • salt
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

  1. Koka upp vatten, äppelcidervinäger, socker och salt. Lägg ner senapskornen och låt sjuda i ca 45 minuter, låt kallna helt
.
  2. Varva räkor, ärtor, avokado, gurka, ägg, rädisor, krutonger, löjrom, senapskorn, isbergssallad och Rhode islandsås i ett cocktailglas eller skål.
  3. Rippla över lite olivolja och toppa med dill.

Rhode Island

  1. Vispa ihop majonnäs, gräddfil, chilisås, pepparrot och cognac. Smaka av med salt och peppar.