Familjens fisksoppa från Smögen

ca 45 m
4
Familjens fisksoppa från Smögen
Foto: TV4
ca 45 m
4

Du behöver

  • 400 g sej-, kolja- eller torskfiléer
  • ev 150 g skalade räkor
  • ev blåmusslor
  • 2 stora potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 1 liten fänkål
  • 1 liten röd paprika
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 0,5 pkt saffran
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl skaldjursbuljong
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • kajennpeppar
  • 1 msk dill, hackad
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Skala potatisen. Skär den i sockerbitsstora tärningar.
  2. Skala och hacka löken grovt.
  3. Ansa fänkålen. Dela och kärna ur paprikan. Skålla och skala tomaterna.
  4. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna.
  5. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att ta färg, 3–5 minuter.
  6. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 3–5 minuter. Tillsätt vin och buljong, koka upp under omrörning och sjud 2–3 minuter. Tillsätt crème fraîche och rör om så att allt blandas, smaka av med salt och peppar.
  7. Lägg i fisken, skuren i cirka 3 cm stora kuber, och blåmusslor. Koka upp och sjud cirka 5 minuter. Tillsätt räkorna och strö över de hackade örterna.
  8. Servera gärna med nybakat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept