I samarbete med Kung Markatta

Ekologiska baguetter

2 h
3 baguetter
Kung Markatta baguette
Foto: Lina Abrahamsson
2 h
3 baguetter

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 1,5 msk Kung Markatta neutral olja
  • 1 tsk honung
  • 1,5 tsk salt
  • 11-12 dl Kung Markatta vetemjöl

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl för hand eller i maskin. Låt jäsa under bakduk i cirka en timme.
  2. Knåda degen lätt på mjölat bakbord, dela den i tre delar och kavla ut varje del till en rektangel och rulla ihop från långsidan till en baguette.
  3. Lägg baguetterna på bakplåtspappersklädd plåt och låt dem jäsa cirka 30 minuter utan bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Skär snitt i de färdigjästa baguetterna och grädda dem i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk värmen till 200 grader och grädda cirka 10 minuter till.
  5. Låt baguetterna svalna på galler.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta