Pannkakspudding från Balkan

Pannkakspudding från Balkan
Foto: Holger Edström
4

Du behöver

  • 1 sats pannkakssmet

Fyllning

  • 400 g keso eller kesella 10%
  • 2 st äggulor
  • 0,5 dl socker
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1,5 dl russin

Dessutom

  • 1 st stort ägg
  • 1,5 dl mellangrädde
  • 2-3 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mandelsplitter

Gör så här

  1. Stek pannkakorna.
  2. Sätt ugnen på 200-225 grader.
  3. Rör ihop keso eller kesella med äggula, socker, citronskal och russin.
  4. Fördela kesoblandningen på pannkakorna och rulla ihop dem.
  5. Lägg dem i en smord långpanna, ca 30x40 cm.
  6. Vispa ihop ägg och grädde med socker och vaniljsocker och häll över pannkakorna.
  7. Strö på mandelsplitter och grädda puddingen mitt i ugnen ca 15 minuter tills äggstanningen på ytan stelnat och allt är genomvarmt.
  8. Servera puddingen ljummen eller rumstempererad, gärna med sylt till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept