Fyllda chokladpannkakor

Fyllda chokladpannkakor
Foto: Holger Edström
4

Du behöver

  • 1 sats pannkakssmet med 2 msk kakao i smeten
  • mörk choklad, grovriven

Fyllning (mousse)

  • 125 g 125 g mörk blockchoklad
  • 2 msk florsocker
  • 1 dl starkt kaffe (Nescafé + hett vatten)
  • 1 st äggula
  • 0,5 dl Cointreau eller annan apelsinlikör
  • 2 dl vispgrädde
  • Ev några körsbär eller bigarråer

Gör så här

  1. Smält chokladen i en skål som placeras i en liten kastrull med hett vatten på spisen.
  2. Rör i florsocker och kaffe samt äggulan och rör om kraftigt.
  3. Lyft upp skålen ur vattenbadet (äggulan får inte koka).
  4. Låt krämen svalna och smaksätt med apelsinlikör.
  5. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i chokladkrämen.
  6. Häll upp moussen i en skål och ställ i kylskåpet 1 timme.
  7. Stek pannkakorna.
  8. Fyll dem med chokladmoussen, rulla ihop dem och strö över grovriven mörk choklad.
  9. Garnera med körsbär eller bigarråer.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept