Kycklingleverterrin

3h 20 min
4
Kycklingleverterrin
Foto: Fredrik Sandin carlsson
Från Nyhetsmorgon

Denna rätt får en fin touch med hjälp av cognac och knaperstekt bacon. De pikanta vinägerrussinen sätter pricken över i:et.

16 september 2008
Visa mer
3h 20 min
4

Du behöver

  • 250 g kycklinglever
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 100 g murklor, finhackade
  • 100 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk cognac
  • salt
  • peppar
  • 4 skivor bacon, knaperstekt till servering
  • pressgurka till servering

Vinägerrussin:

  • 3 msk sultanrussin
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1 msk socker
  • salt

Gör så här

  1. Skölj och torka levern, stek hastigt i varm panna i smör, levern ska vara rosa. Lägg levern i en mixer.
  2. Skala och finhacka lök och fräs den med svampen utan att det tar färg. Mixa lever och grädde slätt.
  3. Klicka i smöret och lägg i svamp och lök. Smaka av med cognac, salt och peppar och mixa en sista gång.
  4. Häll upp i små portionsformar och ställ kallt några timmar.
  5. Vinägerrussin: Blanda alla ingredienserna och låt ligga i blöt en stund, koka sedan tills det är simmigt.
  6. Vänd upp levern och servera den med lite pressgurka, vinägerrussin (se separat recept) och baconskivor.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept